03.04.2015  » TomTom Go, gratis kaartmateriaal

Onlangs bracht TomTom een nieuwe navigatie App op de markt voor toestellen die op Android 4.0 of hoger draaien. Ik plaatste deze App op mijn tablet en ben aangenaam verrast door de kwaliteit en mogelijkheden hiervan.

Via Play Store kun je de App (90 MB) heel eenvoudig downloaden en verloopt de installatie heel soepel. Na het doorlopen van de eerste schermpjes kwam ik uit bij de vraag welk kaartmateriaal ik wilde gebruiken. Uit een lijst koos ik voor het kaartmateriaal van West-Europa (5 GB). Helaas kreeg ik geen keuze optie waar ik het kaartmateriaal wilde opslaan, wellicht heb ik die ook gewoon gemist. Natuurlijk download je het kaartmateriaal alleen als je een goed werkende Wifi verbinding hebt; denk hierbij aan je databundel! Als je het kaartmateriaal ook op je smartphone wilt installeren, kopieer dan gewoon de map vanaf je tablet naar de geheugenkaart van je smartphone.
Het grote voordeel van deze App is dat je deze ook offline kunt gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om op je gemak de kaarten te bekijken zonder hierbij afhankelijk te zijn van een online status (Wifi verbinding).
De App is natuurlijk bestemd om op je smartphone te plaatsen en hiermee in je auto te navigeren. De eerste 75 km (per maand) kun je de App gratis gebruiken, daarbuiten moet je toch een abonnement afsluiten. De prijs hiervoor bedraagt € 19, 99 voor één jaar.
TomTom staat bekend om het goede kaartmateriaal dat het levert (dagelijks gratis kaartupdates), maar blinkt wat mij betreft vooral uit door het grote gebruiksgemak en de vormgeving. Deze App ziet er niet alleen goed uit, maar werkt ook intuïtief.
En ligt het aan mij, maar lijkt deze App (visueel) niet veel op de nieuwe TomTom Rider 400?

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved