29.05.2015  » Wat doet het weer ?

Enkele dagen geleden las ik weer eens stukje waarin men schreef dat je alles goed kunt voorbereiden, maar dat het weer soms niet meewerkt. Bij een goede voorbereiding kun je toch al veel te weten komen over het 'toekomstige' weerplaatje.

Of je nu een grootschalig(er) motorevenement of gewoon een leuke rit organiseert, één ding vinden de meeste rijders belangrijk: het weer.
Veel rijders voelen zich - om diverse redenen - ongemakkelijk bij de gedachte in minder goed weer te moeten rijden en haken daarom af. Soms zijn er ook rijders die gewoon slecht voorbereid op pad gaan en daarom in de problemen komen. Zo onderschat men heel gemakkelijk welke negatieve gevolgen afkoeling van het lichaam heeft, of het gevaar door slechte weersomstandigheden. Denk hierbij aan het rijden van bergpassen (sneeuw, ijzel) en slecht begaanbare wegen in combinatie met regenval. Of gewoon terecht komen in een stevige onweers- of hagelbui. Zomaar wat voorbeelden.
In dit informatietijdperk is het - mede dankzij de smartphones - mogelijk om je tijdig te informeren over het weer dat je tijdens je route kunt verwachten. Ik gebruik hiervoor Weather Undergroud, een wereldwijde community die gratis informatie over het weer deelt. Het grote voordeel van deze community is dat zij gebruik maakt van locale bronnen (weerstations). Hierdoor kun je heel gericht het weerbeeld opvragen in een bepaald gebied. Daarnaast kun je de Apps heel eenvoudig (en gratis) downloaden voor Android en IOS toestellen.
Alhoewel de website Engelstalig is, is het gebruik hiervan best eenvoudig. Natuurlijk moet je er eens even voor gaan zitten en er wat mee experimenteren. Je zal verbaasd zijn over de hoeveelheid informatie. Zo kun je bijvoorbeeld een print maken van het weerbeeld voor een bepaald evenement! En tijdens de rit kun je het weer regelmatig checken op je smartphone. Klik eens op het logo.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved