29/08/2014  » Garmin kaartupdate en dan ?

Garmin brengt met regelmaat een kaartupdate uit voor navigatie apparaten. In dit artikel kun je lezen dat een kaartupdate niet zonder nadelige gevolgen hoeft te zijn.

In de 5 jaren dat ik zelf de Garmin Zumo 660 gebruik, heb ik al heel wat kaartupdates voor dit toestel meegemaakt. Ieder die een dergelijke update al eens heeft uitgevoerd weet dat dit niet alleen veel tijd kost, maar dat het ook wel eens mis kan gaan. Je bent dan ook blij als de update zonder problemen verlopen is en vertrouwt erop dat alles weer goed werkt.
En met die gedachte ga je dan fout! Met een soortgelijke regelmaat ontdekte ik dat de routes die eerder goed werkten, na de kaartupdate volledig de mist in gingen.

Toen ik enkele dagen geleden een route gebruikte die nog in het geheugen stond, zag ik dat deze wel erg vreemd verliep. De route was gemaakt met kaartmateriaal CN NT Europe 2014-4 en nu was versie 2015-2 geïnstalleerd. De route was niet herberekend, kennelijk omdat deze nog in het geheugen opgeslagen was. Ik stopte de route en verwijderde deze uit het interne geheugen. Vervolgens haalde ik de route op van de SD kaart en werd deze netjes herberekend. Ik ging ervan uit dat de route na het herberekenen goed zou verlopen.
Helaas .... pindakaas, want de route verliep niet meer synchroon met het kaartmateriaal. Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved