28.11.2016 » BlueTooth verbindingen

BlueTooth is bijna niet meer weg te denken bij motornavigatie. Toch is enige kennis en vaardigheid vereist als je meerdere toestellen wilt koppelen.

De ontwikkeling van de BlueTooth technologie heeft in de wereld van de navigatie apparatuur een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Bij een navigatie apparaat denken we natuurlijk direct aan de overdracht van geluid tussen het toestel en een BT (BlueTooth) headset. De BT technologie wordt echter ook ingezet voor bijvoorbeeld data-overdracht tussen het navigatietoestel en een smartphone. Daarnaast -en wellicht van nog groter belang- wordt deze technologie ook gebruikt voor de communicatie tussen personen via de BT headsets.
Door de vele toepassingsmogelijkheden van BT technologie wordt het geheel natuurlijk ook complexer. Al hoef je geen raketgeleerde te zijn om een BT connectie in te stellen, toch blijft de noodzaak om hier bewust mee om te gaan. Juist omdat het zo eenvoudig lijkt, gaan mensen meteen aan de slag en lezen ze geen handleiding. Een navigatiestoestel kun je doorgaans slechts via één procudure koppelen, maar een headset heeft vaker meerdere instellingsmogelijkheden. In het begin lijkt de instelling (koppeling) dan goed te werken. Worden echter meerdere verbindingen tegelijk gebruikt, dan gaat het mis. Meestal is het de headset die dan het eerst uitvalt waardoor er geen geluid meer is. Regelmatig denken gebruikers dan dat het navigatiestoestel of de headset defect is. De oplossing is vaak heel simpel: eerst ALLE koppelingen van ALLE toestellen verwijderen. Dan met behulp van de gebuiksaanwijzing(en) de koppelingen een voor een weer tot stand brengen en testen. En soms moet je accepteren dat bepaalde apparaten gewoon niet samen kunnen!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved