28/03/2014  » Vering & Demping van Hyperpro(1)

Standaard vering & demping van motoren kunnen goed zijn, maar specialisten en aangepaste materialen kunnen een groot verschil maken.

Toen men vorig jaar – tijdens een actie – gratis de vering en demping van de motor bij Hyperpro kon laten afstellen, heb ik hier direct gebruik van gemaakt. Het was voor het eerst dat ik een dergelijke ingreep op een motor liet uitvoeren en ik was dan ook erg benieuwd naar het resultaat. De standaard vering van de Honda CT beviel mij niet: de motor deinde bij hobbels, dook ver in de vering bij het aanremmen en het achterwiel stuiterde iets bij een flinke hobbel. Kortom, de motor was niet echt in balans. Paul Klop, werkzaam bij Hyperpro in Werkendam, heeft mijn motor toen in 20 minuten afgesteld. Na zijn ingreep en de informatie ben ik met heel andere ogen (en gevoel) naar de vering en demping gaan kijken. Al op de terugweg naar huis voelde de motor heel anders en was ik overtuigd: goed afgestelde vering maakt een wereld van verschil!

Omdat de vering & demping destijds maximaal waren afgesteld, zat een verdere verbetering alleen in het vervangen van de originele onderdelen. Toen ik eenmaal het besluit had genomen om langer door te rijden op de Honda, wist ik ook meteen wat ik nog wilde veranderen. De vering stond voor mij hoog op de lijst. En zo was het dat ik enkele weken geleden de motor weer bij Paul in het pand van Hyperpro in Werkendam stalde.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved