28.02.2016 » De OnRoute motorkaart voor Garmin devices

Als je gewend bent om al je routes zelf te maken, dan is het best spannend als je voor het eerst een hele route rijdt op basis van de OnRoute motorkaart.

De Zumo 390 die ik van Waypoint in bruikleen heb gekregen is ook voorzien van de OnRoute motorkaart 2015/2016. Een mooie gelegenheid om ook dit product eens nader te bekijken. Het gebruik van deze kaart is heel eenvoudig, je schakelt de standaard Garmin kaart uit en activeert de OnRoute kaart door een vinkje te plaatsen. Vervolgens stel je de routevoorkeur in op 'vermijd tolwegen' en snelste tijd. Op de OnRoute kaart zijn de minder mooie wegen namelijk aangeduid als 'tolwegen' en door de voornoemde instellingen kiest het toestel de mooie, bekende wegen van de OnRoutekaart. De wegen worden dus niet softwarematig geselecteerd (kronkelroutes of avontuurlijke routes), maar zijn vanuit een database (met mooie motorwegen) aan de kaart toegevoegd. Dit is het grote verschil met bijvoorbeeld de TomTom Rider 400 en de moderne toestellen van Garmin met kronkelroutes of avontuurlijke routes.
Mijn eerste indruk van deze OnRoute kaart is heel positief. Ik heb vooraf niet een grote route gemaakt, maar telkens een locatie geselecteerd waar ik heen wilde rijden. Zo kon ik goed het verschil zien in de standaard routeberekening en de OnRoute kaart. Ook heb ik vanaf een specifieke locatie een route naar huis laten berekenen. Die route heb ik vaker met de functie kronkelroutes op de Rider 400 gereden. Op basis van deze gegevens kan ik nu schrijven dat ik die functie op de Rider met een mooie 7 waardeer. De OnRoute kaart maakte het echter beduidend mooier en krijgt van mij dan ook een 8 plus!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Naamloos document Naamloos document