28/02/2014  » Garmin Zumo 660 zonnekap

Enkele weken geleden heb ik bij Wunderlich een zonnekap gekocht voor mijn Garmin Zumo 660. Hieronder lees je mijn eerste bevindingen.

Toen het enkele dagen geleden prachtig zonnig weer was, ben ik er natuurlijk op uit 'gereden' om het nieuwe zadel en de zonnekap te testen. Omdat de zon laag aan de hemel stond en het vrijwel onbewolkt was, waren de condities om de zonnekap te beoordelen natuurlijk ideaal. Bij de eerste rit was het nog onwennig om het kapje op de Zumo te plaatsen. Door gebruik te maken van de twee lange elastieken die horizontaal achter de Zumo verlopen, is het plaatsen en positioneren van de zonnekap echter vrij eenvoudig.

Op de tweede dag was het plaatsen en verwijderen al een simpele handeling. Ook toen ik bij een tussenstop de Zumo even in de rugzak moest opbergen, bleef het kapje er gewoon op.
Over de werking van dit zonnekapje kan ik kort zijn: wat een geweldig hulpmiddel!
Ik ben werkelijk erg onder de indruk van het verschil dat dit kapje maakt. Het beeldscherm is hierdoor contrastrijker en je kunt onder vrijwel alle omstandigheden het scherm goed aflezen. Zelfs met het zonnevizier omlaag kon ik nu het scherm goed aflezen. Zonder het kapje is dat erg lastig. Natuurlijk is het geen wondermiddel; schijnt de zon recht op het scherm, dan is ook dit kapje kansloos.
Ik kan nu alleen schrijven dat ik erg onder de indruk ben van dit simpele, goedkope hulpmiddel.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved