27/06/2014  » Routes maken & aanbieden

In een mooi geschreven artikel van Eric Bulsink (Motoplus.nl : Warmdraaien 13 - 2014) las ik hoe hij op dit moment kijkt naar de ontwikkelingen bij navigatie apparatuur. Dit artikel bracht mij op het idee om eens iets te schrijven vanuit een ander perspectief, namelijk door iemand die routes aanbiedt voor motorrijders.

Stel je eens voor dat je met veel passie en plezier motorroutes maakt en dat je deze gratis via een website aanbiedt. Of je hebt een bedrijf dat motorvakanties aanbiedt waarbij de motorroutes onderdeel van het product zijn. Dan wil je honderd procent zekerheid dat de routes die je aanbiedt, goed en eenvoudig te gebruiken zijn !

Je startpunt is in ieder geval helder: eerst moet je een route maken.
Je overdenkt de mogelijke instellingen en beperkingen waarmee je rekening moet houden.
Zo zijn er - overwegend - gebruikers van o.a. de Garmin Zumo 550, 660, 340, 350, 390 en natuurlijk de 590. Dan heb je ook nog de afgeleide Zumo's zoals de Navigator IV en de Navigator V. En dan natuurlijk niet de Tom Tom gebruikers (Rider's IV en V) vergeten!

Dat betekent dat ik voor het maken van een route, een keuze moet maken tussen Mapsource, BaseCamp en Tyre software. Nu weet ik dat Mapsource niet meer goed werkt met de 3- en de 5 serie van Garmin. Ook weet ik dat ik de routes later eenvoudig met Tyre software kan omzetten voor Tom Tom gebruikers. Dus kies ik BaseCamp om de routes te maken. Een softwarepakket dat niet echt gebruikersvriendelijk is en dat ook nog regelmatig wijzigt.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved