27.12.2015 » De Battice - Soumange Route in België

De Battice-Soumange route is een route van 223 km in de Belgische Ardennen. Het is een route die niet voor alle rijders even geschikt is. Vooral rijders van allroad en/of toermotoren zullen deze route waarderen. Het is een prachtige mix van landwegen, boswegen maar ook mooie stukken met snelle bochten. Eigenlijk is het een route die je als 'allroadrijder' gewoon eens moet rijden. Er zijn niet veel echte bezienswaardigheden, maar de prachtige natuur maakt de route tot wat die is!

Toen ik omstreeks 10.45 uur bij het startpunt vertrok waren de wegen vrijwel leeg. In de dorpjes rook je de geur van houtkachels en liep een enkele dorpeling met een stokbrood huiswaarts. De land- en bosweggetjes waren niet alleen slecht, maar ook glibberig door het vuil. De zon stond laag en de stralen weerkaatsten op het vochtige wegdek. Automatisch kneep ik de ogen dicht, ondanks m'n zonnebril. Hierdoor verminderde de impact van het felle licht, maar verminderde ook het dieptezicht. Regelmatig moest ik gewoon stapvoets rijden omdat ik door de lichtwisselingen de weg niet meer goed kon zien. Maar ja, dat hoort er ook bij: weten wanneer je rustig aan moet doen. Zo zijn er op de route tamelijk veel hoogteverschillen waar de weg niet is voorzien van een vangrail. Als je daar van de weg afraakt, dan kan het lang duren voordat men je vindt. Dat zijn belangrijke lessen als je, zoals ik, veel alleen in een dergelijke omgeving rijdt.
Omstreeks 13.00 uur waren de meeste wegen al droog genoeg om het tempo lekker op te voeren. Op de mooie doorgaande delen van deze route kon ik zo nog lekker snelheid maken en wat bochtjes pakken. Precies na 4 uren rijden passeerde ik het laatste waypoint en zette ik koers naar huis. Volgend motorseizoen is de vernieuwde route verkrijgbaar.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved