26.06.2015  » Wanneer installeer je die update ?

We kennen ze allemaal, die meldingen dat er een kaartupdate of een firmware update klaar staat voor je navigatie toestel. Is het wellicht verstandig om toch even te wachten met het uitvoeren van die update?

De meldingen in de bovenstaande afbeelding zijn de schrik voor elke gebruiker. Ze komen altijd op het moment dat je het niet verwacht of als je dringend je toestel wilt / moet gebruiken. Door ervaring kan ik schrijven dat vooral de gebruikers van Garmin toestellen hier veelvuldig last van hebben.
Maar wie kent het niet, je hebt je voorgenomen om een plaats te bezoeken of een route te rijden en alles netjes voorbereid. Dan koppel je het toestel 's-avonds nog snel aan de PC. Garmin Express geeft aan dat er een firmware update of een kaartupdate klaar staat. Je gevoel zegt je dat je de update moet uitvoeren en voor je het weet heb je op de magische knoppen geklikt. Toch is het verstandiger (ratio) om even te wachten met het uitvoeren van een update, zeker als je toestel naar behoren functioneert en de routes met specifiek kaartmateriaal zijn gemaakt. Door te wachten kun je rustig de berichten op het internet bekijken en weet je of er problemen zijn. Als er problemen zijn dan vind je hierover al snel berichten van gedupeerden en van mensen die oplossingen bedenken. Soms wordt een slechte update tijdelijk geblokkeerd tot dat het probleem verholpen is. Soms moet je ook gewoon een update overslaan tot een betere beschikbaar komt. Hiermee voorkom je in ieder geval onnodige stress of irritatie. Verander wat je kunt veranderen!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved