24/10/2014  » Waypoint, Routepunt of shapingpoint?

Enkele dagen geleden heb ik een handleiding op de website geplaatst met informatie over het wijzigen van waypoints, of zijn het nu toch via-punten of zelfs routepunten?

Toen ik nog een Streetpilot 2610 gebruikte was het heel duidelijk; er waren alleen maar waypoints. Ook met de komst van de Zumo 660 leek elke route alleen maar te bestaan uit een verbindingsroute tussen de waypoints. De wereld leek zo eenvoudig. Als je een degelijke route wilde maken opende je Mapsource en plaatste je, zo nauwkeurig mogelijk, de waypoints. Natuurlijk kon je ook routepunten plaatsen, maar daarvan wist niemand echt zeker of die ook goed werkten bij het herberekenen van een route.

Toen kwam TomTom met het eerste model voor motorrijders op de markt en werkte dit toestel met een andere techniek. Ik weet nog hoe verbaasd de Garmin aanhangers waren dat er maar een beperkt aantal waypoints geladen konden worden. Toen de meest gehoorde reden om vooral géén TomTom te kopen!
In de jaren die volgden zag ik dat Garmin de 200-serie, de 300-serie en tenslotte de 500-serie op de markt bracht. Enige tijd na de introductie van de 300-serie kreeg ik de eerste berichtjes van de gebruikers. Zij hadden problemen met het laden van de routes die zij van deze website gedownload hadden. De routes zouden teveel waypoints bevatten.
Aanvankelijk dacht ik dat die gebruikers wellicht nog ongewend waren met die nieuwe toestellen, wat kon er nu mis zijn met mijn routes?

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved