24.04.2015  » Routepunten, GPX en ITN

Na de introductie van de TomTom Rider 400 is de discussie weer opgelaaid of je routes nu moet maken met GPX (BaseCamp), ITN (Tyre) of tracks (GPX). Het sleutelwoord is volgens mij zorgvuldigheid.

Door de samenwerking met Horizon Motor Reizen is mij heel duidelijk geworden dat routebestanden voor zoveel mogelijk toestellen geschikt moeten zijn. Ook moeten de routes eenvoudig zijn om ze te gebruiken!
We maken daarom bewust geen gebruik van routetracks omdat hier nadelen aan vast zitten. We gebruiken dus zachte routepunten (waypoints die we in BaseCamp wijzigen tot zachte routepunten) en die we héél zorgvuldig plaatsen. Hierdoor zal de route - in GPX als in ITN formaat - altijd op de juiste wijze herberekend worden door het overgrote deel navigatietoestellen. We testen dus in BaseCamp èn in Tyre!

In het bovenstaande voorbeeld (linker afbeelding) zijn 3 waypoints geplaatst in BaseCamp. De route verloopt hierin goed. Vervolgens openen we dit GPX bestand in Tyre en zien we dat de middelste Waypoint op de verkeerde rijbaan staat. Dit ontstaat doordat TomTom veel beter kaartmateriaal gebruikt. Hierdoor wijzigt de route, ook in de TomTom Rider 400. Wij maken dus altijd 2 routebestanden: een GPX en een ITN bestand zodat de routes precies zo verlopen zoals wij dat willen.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved