23/05/2014  » Verkopen & Kopen ?

Veel gebruikers en / of toekomstige gebruikers van navigatie apparaten worden onrustig door de ontwikkelingen op de markt. Kopen, verkopen of gewoon even wachten?

Sinds de introductie van de Garmin Zumo 590 lees ik dagelijks berichtjes op internet over dit apparaat. Dat Garmin dit apparaat precies aan het begin van een nieuw motorseizoen op de markt brengt is natuurlijk een handige zet. Daarnaast lees ik dat Garmin ook weer heel actief is met het uitbrengen van firmware updates voor verschillende toestellen, word er voor (bepaalde) toestellen nieuw kaartmateriaal uitgebracht en staat er nog een en ander op de planning. Opvallend detail is dat updates voor bepaalde toestellen zijn uitgesteld, zonder dat hierbij een duidelijke reden (of tijdstip) wordt vermeldt.

Natuurlijk speelt ook de commercie een belangrijke rol in dit geheel. Regelmatig lees ik berichtjes dat bepaalde toestellen niet meer ondersteund zullen worden (de Zumo 550 of 660 bijvoorbeeld) en dat het beter is om deze nu te verkopen. Ik herinner mij dat bij de komst van de Zumo 550 een soortgelijke 'hype' speelde. Gebruikers van een Streetpilot 26- , 27 of soortgelijke serie werden ook op deze wijze onzeker gemaakt. Die gebruikers verkochten hun toestel en kochten de Zumo 550. Terugkijkend hebben deze gebruikers, naar mijn mening, een goed toestel gekocht dat nog steeds in grote mate gebruikt wordt. Ondanks het kleinere beeldscherm voldoet dit toestel nog steeds aan veel eisen voor een motorrijder.

Toen de Zumo 660 op de markt kwam, ontstond ook weer zo'n 'hype' en dachten veel motorrijders dat dit het ultime toestel zou zijn.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved