23/01/2015  » Smartphone als Satelliettelefoon

De Spot Connect maakt van een smartphone heel eenvoudig een satelliettelefoon met handige functies voor (avontuurlijke) reizigers.

Dit handige apparaatje (7,6 x 6,6 x 3,2 cm en slechts 140 gram met twee AA Lithium batterijen) werkt met een Blue Tooth verbinding en kan van je smartphone een satelliettelefoon maken. Of je nu een iPhone of een Android toestel hebt, via een app op je smartphone kun je deze satellietontvanger bedienen. Ook is dit apparaat voorzien van een aparte noodknop. Als die geactiveerd wordt dan gaat direct een noodsignaal naar een centrale meldkamer. Omdat dit apparaat met communicatiesatellieten communiceert, heb je vrijwel altijd (uitzonderingen blijven altijd bestaan) verbinding. En hierin schuilt nu de grote kracht van dit apparaat; de functies met gekoppelde diensten.
Reis je bijvoorbeeld veel in gebieden waar geen GSM ontvangst is, dan kun je toch communiceren via een satellietverbinding.
Dit apparaat is voorzien van standaard functies zoals: SOS (noodknop / bericht verzenden), HELP (hulp inroepen van geselecteerde groep contactpersonen), OK (bericht verzenden van aankomst), Track Progress (realtime reis volgen via Google Maps), TYPE & Send (tekstberichten verzenden) en Social Networks (Facebook en Twitter berichten verzenden).
Om gebruik te kunnen maken van deze functies/diensten moet je wel een abonnement afsluiten bij de producent van dit product. De kosten worden maandelijks of jaarlijks in rekening gebracht. De kosten hiervoor zijn zeker minder dan de kosten die je maakt voor een satelliettelefoon.
In Nederland kost het apparaat zo'n € 150,- (zonder abonnement) en is verkrijgbaar bij BEVER.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved