23.02.2018 » Nieuws van TomTom : De Rider 550

Tijdens de opening van de Motor Beurs 2018 lanceerde TomTom de nieuwe Rider 550. Kort na de officiële introductie had ik in de beursstand van TomTom al een persoonlijk gesprek met Willem Janssen - Sr.Product Manager.

Als je het toestel voor het eerst ziet dan lijken de verschillen met de Rider 450 erg gering. De grote verschillen zitten dan ook onder de motorkap van het toestel. De nieuwe quad-core processor zorgt ervoor dat het toestel nog sneller werkt. Een route berekenen gaat dan ook razend snel. Een USB kabel is overbodig geworden door de toegevoegde Wifi verbinding. Tijdens de demonstratie toonde Willem hoe snel en gemakkelijk nieuw kaartmateriaal in het toestel werd geladen. Door de verbeterde software kun je het toestel nu ook eenvoudiger met je smartphone koppelen. Daarnaast is het mogelijk om spraakbesturing te gebruiken door middel van Siri / Google Now en kunnen smartphone-berichten worden voorgelezen via je headset.
Om het gebruiksgemak nog meer te verhogen heeft TomTom ook hard gewerkt aan MyDrive. Tijdens deze presentatie heeft Willem mij niet alleen de nieuwe functionaliteiten in MyDrive laten zien, maar hebben we ook gekeken naar de kritische noten die ik (uit praktijkervaring) had op MyDrive. Ik moet eerlijk bekennen dat MyDrive echt een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt. De integratie van diverse functionaliteiten, de eenvoudige koppeling met het toestel en de eenvoud waarmee je nu standaard routes kunt maken, zijn zeker naar een hoger plan getild.
Dat TomTom inzet op het gebruiksgemak is overduidelijk en lijkt die missie zeker geslaagd!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved