23.04.2017 » Navigatie Training Basis - Sauerland

In dit artikel kijk ik als instructeur / trainer terug op de 2 navigatietrainingen (basis) in het Sauerland. Deze trainingen zijn tot stand gekomen door de samenwerking tussen Waypoint en Horizon Motor Reizen.

Niet voor het eerst, maar wel met een nieuw concept en invulling kun je wel stellen. Kenmerken voor deze combinatie reis & training zijn: een kwalitatief goed hotel, mooie en goed werkende routes, training op basis van een gedegen lesprogramma, maar dat alles met een vleugje vakantiegevoel.
Uit de spontane reacties van de deelnemers denk ik dat we geslaagd zijn met deze invulling. De enquêteformulieren zullen ons meer informatie bieden en ongetwijfeld zullen er verbeterpunten uit voortkomen. Je kunt immers alleen groeien als je open staat voor feedback.
De eerste groep had niet alleen het geluk dat het bijzonder goed weer was, maar ook dat men de theorie meteen in praktijk moesten brengen (het omzeilen van een afgesloten gebied). De tweede groep had helaas minder goed weer, maar kreeg meer informatie over het navigeren als beloning en kon men tevens de rijvaardigheid bij slecht weer verbeteren. Voor mij, in de rol van trainer, was het mooi te zien dat in beide groepen de kennis en vaardigheid in drie dagen enorm was gegroeid. Ook leek het vertrouwen van de cursisten in hun eigen vaardigheid toegenomen. Ik hoop dan ook dat ze deze vooruitgang voortzetten en hierbij (nog) meer plezier krijgen in het gebruik van navigatie appartuur tijdens het motor rijden!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved