22.09.2015  » Les Escargots, een route vol avontuur

Twee jaar geleden heb ik de route voor het eerst gereden en op deze website gepubliceerd . In de laatste mooie dagen van dit motorseizoen heb ik de route weer gereden.

Veel kon ik mij niet meer herinneren van deze route, alleen dat de route langs het ESA station in Redu verloopt. Dat is een station met mega veel schotelantennes waarmee men o.a. satellieten volgt. Zoals je aan de afbeelding kunt zien is dat altijd goed voor een mooi plaatje!
Als je bij het startpunt van deze route vertrekt, lijkt het alsof je terug gaat in de tijd. Slechte wegen, kleine dorpjes waarvan het lijkt dat de tijd er heeft stil gestaan. Neem daarbij de prachtige vergezichten en herfstkleuren, dan weet je al snel dat het een bijzondere route is.
In deze route vind je een combinatie van natuurschoon, afgelegen dorpjes, heel veel landwegen, boswegen met tricky bochtjes, veel hoogteverschillen en lekker bochtenwerk langs de Lesse of de Semois. Ook zijn er stukken waar je nog behoorlijk kunt doorrijden met mooie bochtencombinaties.
Toch is deze route bij uitstek geschikt voor de meer avontuurlijke Allroad rijders die niet vies zijn van slechtere wegen of besmeurde land/boswegen. Daarnaast is deze route door de vele afwijkende kruisingen, weggetjes, pleintjes en bijna achtertuintjes een mooie uitdaging voor je navigatietechniek.
En wil je echt van deze route genieten, rijd hem dan eens op een doordeweekse-dag. Heerlijk om dan door al die dorpjes te rijden!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved