22.11.2015 » Schuberth SRC kraag na 80.000 km

In 2010 kocht ik een vrijwel nieuwe Schuberth SRC kraag. Inmiddels heb ik deze kraag al meer dan 80.000 km gebruikt en lees je hieronder mijn bevindingen.

Zoals je kunt zien is de SRC kraag wat aangepast. Tussen de luidsprekers is een stekkerverbinding geplaatst en zijn de oorspronkelijke speakers vervangen door Sennheiser speakers. De kraag heb ik al die tijd gebruikt in combinatie met een Schuberth C3 helm. De helm heb ik alleen licht moeten aanpassen om de grotere speakers te kunnen plaatsen. Hiermee kom je dan al direkt bij het sterkste punt van deze SRC kraag: hij is optisch en praktisch volledig geïntegreerd in de Schuberth helm. De installatie van de SRC kraag is heel eenvoudig, het ziet er goed uit en de kraag is heel comfortabel. Ook over de accuduur, de (Bluetooth) connectiviteit met verschillende apparaten, de geluidskwaliteit en de duurzaamheid kun je m.i. zeker niet klagen!
Kijk je echter naar andere functionaliteiten, dan wordt het heel anders. Zo is de ingebouwde antenne voor de ontvangst van radiosignalen of het opbouwen van contact met andere rijders gewoon slecht te noemen. Daarom heeft Schuberth de antenne aangepast en is deze in de nieuwe modellen in de helm ingebouwd.
Kijk je naar de prijs-kwaliteit verhouding, dan zijn de integratie, de looks, de goede BT werking, de accuduur en de levensduur in het voordeel.
De hoge prijs en de slechte antennewerking (geen radio of contact met anderen) zijn belangrijke minpunten.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved