22.05.2016 » Routes laden in de Garmin Zumo / Rider

Het weer word beter en we gaan weer op reis met de motor. Hieronder even enkele tips hoe je het beste routes kunt laden en opslaan in je navigatie-toestel.

Mede door het grote (beschikbare) geheugen in de moderne modellen, kun je o.a. grotere routebestanden gebruiken en hoef je niet na elke rit je Zumo van overtollige data te ontdoen. Toch blijft het noodzakelijk om bewust om te gaan met de data die je in het toestel propt. Ter illustratie gebruik ik even het volgende voorbeeld. Je gaat op pad met een reisorganisatie en maakt een groepsreis die pakweg zo'n 14 dagen duurt. Enkele dagen voor aanvang van de reis ontvang je 14 routes die zijn gemaakt zijn met behulp van routepunten. Zonder erbij na te denken open je de routes in BaseCamp en zendt die vervolgens naar het toestel, in de verwachting dat het zo wel goed zal gaan. Op enig moment geeft het toestel echter een foutmelding (bijvoorbeeld onvoldoende geheugen), het toestel blijft maar herberekenen of slechts een deel van de routes kunnen geopend worden.
Kijk dan eens naar het aantal routepunten in de routes, tel die bij elkaar op en dan zie je dat de som van het aantal routepunten hoger is dan het maximale aantal routepunten dat het toestel aan kan.
Het is nooit verstandig om bij een meerdaagse reis al je routes in het interne geheugen te laden! Dat geldt voor elk merk / model navigatietoestel. Het is veel verstandiger en handiger om bijvoorbeeld de routes voor de 1e en 2e dag te laden. De andere routes plaats je met behulp van BaseCamp op het geheugenkaartje zodat deze bij het laden niet meer herberekend worden. Crasht het toestel, dan heb je de routes altijd nog op de geheugenkaart staan.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Naamloos document Naamloos document