22.05.2015  » Veilger door Realtime Verkeersinformatie

Volgens mij heeft Realtime Verkeersinformatie een positief effect op de verkeersveiligheid. Een goede reden om hierop te letten bij de keuze van een navigatie apparaat?

Onlangs las ik dat Rijkswaterstaat met een proef start om informatie over ongevallen en pechgevallen beschikbaar te stellen voor navigatie apparaten. Nu is dat niet echt een uitvinding, maar maken ze wel handig gebruik van bestaande middelen. Belangrijker is het effect dat deze techniek heeft op de verkeersveiligheid. Volgens mij kan dat alleen maar een positief effect hebben als bestuurders tijdig geïnformeerd worden over mogelijke obstakels, opstoppingen, files of geblokkeerde wegen.
Inmiddels kan ik uit eigen ervaring schrijven dat het wel erg handig is om Realtime Verkeersinformatie te zien op je navigatie apparaat. Als voorbeeld neem ik een ritje naar Maastricht, waar zich een file gevormd had van enkele kilometers. De file stond op een plaats waar je hem niet verwachte, aan de voet van een berg en direct na een bocht. Een plaats waar dus gemakkelijk een aanrijding zou kunnen ontstaan. Nu kreeg ik tijdig - en heel nauwkeurig - de file zichtbaar gemaakt op mijn TomTom Rider 400. Ook kreeg ik (vooraf) al de mogelijkheid geboden om een alternatieve route te rijden.
Met deze ervaring en de huidige kennis, kijk ik dus anders naar navigatie apparatuur en het maken van routes.
Ik ben nu van mening dat - mocht je een nieuw navigatie apparaat willen kopen - je serieus moet overwegen om een toestel te kopen dat Realtime Verkeersinformatie kan verwerken. Daarnaast sterkt het mij in de overtuiging om NIET altijd met routetracks te werken, maar gewoon met routepunten.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved