22.12.2015 » De Garmin Zumo 390 LM onder de loep

Een van de modellen die zeker in mijn lijstje ontbreekt, is de Garmin Zumo 390. Ondanks dat het toestel al enige jaren op de markt is, lijkt het mij zinvol om het toestel eens nader onder de loep te nemen.

Daarom nam ik contact op met Waypoint en vroeg ik of men mij wellicht een toestel ter beschikking wilde stellen. Een dag later kon ik al naar de Waypoint vestiging in Vessem rijden en overhandigde Jeroen mij een complete set. Ook had hij de Zumo 390 LM voorzien van de Onroute motorkaart. Dat is weer een prima service van Waypoint!
Nu zal menigeen zich afvragen waarom ik nu de Zumo 390 nog nader wil bekijken, dat is toch mosterd na de maaltijd, of niet dan? Garmin heeft immers ook al de Zumo 590 een tijdje op de markt.

Toch heb ik m.i. twee goede redenen om dit toestel nader te bekijken.
Ter eerste leer ik het toestel beter kennen en weet ik straks ook weer meer over de sterke en zwakke punten. Hierbij kijk ik vooral naar de wijze waarop het toestel omgaat met bepaalde routeformats, harde en zachte routepunten, herberekenen enz. Deze kennis kan ik dan weer toepassen bij het uitwerken van routes; het verfijnen van de techniek om routes te maken.

Ten tweede en zeker niet de minst belangrijke reden is dat ik het toestel graag wil vergelijken met de TomTom Rider 400. Qua afmetingen en vorm lijken de toestellen veel op elkaar en kun je ook stellen dat de toestellen in dezelfde prijscategorie vallen. Zeker omdat ze wat prijs betreft niet veel verschillen, is het voor potentiële kopers nog steeds zinvol om te vergelijken. En wellicht dat wat extra informatie hierbij nuttig kan zijn. En daar doen we het ten slotte voor...

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved