22.08.2016 » Mag het iets meer zijn?

De Garmin Zumo's 345, 395 en 595 zijn voorzien van de nieuwste techniek op basis van veiligheidswaarschuwingen. Is dit nuttige informatie of gewoon teveel van het goede?

Sinds enkele maanden ben ik een intensieve gebruiker van de Garmin Zumo 595 die is voorzien van o.a. dynamische veiligheids-waarschuwingen. Als motorrijder en (onwetende) gebruiker had ik twijfels en leek het mij meer een marketingslogan. Mijn achtergrond als informatiemanager maakt dat ik altijd onderzoek welke informatie je op welk moment nodig hebt en op welke wijze je die ontvangt/verwerkt. Daarnaast weet ik dat Duitse verkeerswetenschappers hebben aangetoond dat de mens - als bestuurder van een motorvoertuig - de meeste concentratie en energie verbruikt in het vinden van de juiste route (dus navigeren). Pas op lager niveau komen respectievelijk de verkeerssituaties en de voertuigbeheersing. De motorrijder in mij wilt gewoon een goed werkend navigatietoestel dat gemakkelijk te bedienen is en alleen dat doet wat ik wil.

In dit bericht heb ik twee afbeeldingen geplaatst van veiligheidswaarschuwingen. De eerste afbeelding krijg je te zien als plaatje of als tekstbalk tijdens de routenavigatie. De afbeelding aan de rechterzijde bij inzoomen op (actuele)verkeersinformatie. De veiligheidswaarschuwingen kun je inschakelen, op niveau instellen en natuurlijk volledig uitschakelen. Als motorrijder ervaar ik deze informatie (mits goed ingesteld) inmiddels als zinvol ondersteunend!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved