22/08/2014  » Samen (be)leven

Naar aanleiding van een persbericht over verkeerscontroles in het Heuvelland van Zuid-Limburg, heb ik wat informatie ingewonnen. Zijn motorrijders echt niet meer welkom in het Heuvelland?

In het bewuste artikel stond o.a. vermeld dat bij verkeerscontroles in het Heuvelland maar liefst 11 kentekenbewijzen van motorrijders waren ingevorderd. Daarnaast werd vermeld dat de controles plaats hebben gevonden om de overlast door motorvoertuigen, met name motorrijders, terug te dringen. De bewoners van het Heuvelland zouden de overlast, met name het geluidsoverlast van- en de snelheidsovertredingen door motorrijders meer dan zat zijn.

Om erachter te komen waarom er zoveel kentekenbewijzen waren ingevorderd, nam ik contact op met de persvoorlichting van de politie in Limburg-Zuid. Zij konden mij helaas geen nadere informatie geven. Daarom nam ik contact op met de redactie van L1, die het bericht op internet hadden geplaatst. Zij waren zo behulpzaam om mij de aangeleverde content te sturen. Uit die documenten kon ik afleiden dat de bron gezocht moest worden in een project-organisatie bestaande uit o.a de lokale VVV, de gemeente Vaals en de gemeente Gulpen-Wittem.

Daarom nam ik telefonisch contact op met de projectleider, werkzaam bij de lokale VVV. Hij stond mij uitvoerig te woord en vertelde dat hij niet de brongegevens naar de pers gezonden had. Wel gaf hij uitvoerig uitleg over de doelstellingen van deze projectgroep. Hij benadrukte dat het zeker niet de bedoeling was om motorrijders te weren uit het Heuvelland.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved