21.10.2017 » Is 'snelste of snellere tijd' ook echt snel?

Bij de navigatie instellingen van een Zumo of Rider kun je de routevoorkeur aangeven. Meestal wordt daar voor de snellere of de snelste route berekening gekozen. Maar is dat bij de huidige toestellen dan ook altijd een betrouwbare optie? In dit voorbeeld laat ik jullie zien dat een route tijdens het rijden toch kan afwijken van het origineel. Ondanks dat ik de route vooraf in Garmin BaseCamp gecontroleerd had, week die tijdens het rijden af.

In de linker afbeelding zie jullie het specifieke routedeel zoals het door mijn Garmin Zumo 595 berekend was. Dan denk je natuurlijk meteen dat de routeberekening verschilt, maar niets is minder waar. Ook had de verkeersinformatie geen enkele invloed op de routeberekeing. Vreemd genoeg 'denkt' het toestel dat het langer duurt om de oorspronkelijke route te rijden (onderbroken pijl). Het toestel laat je via de parallel weg omrijden om vervolgens bij het waypoint te keren en terug te rijden. Lekker puh?

Ja, dan denk je natuurlijk dat een TomTom Rider dit niet doet. Foutje, bedankt want ook de Rider 'denkt' dat dit de snelste route is. Proefondervindelijk heb ik na het rijden van beide routes gewoon vastgesteld dat de oorspronkelijke route het snelst is. Ook TomTom MyDrive gaf op de kaart gewoon de oorspronkelijke route aan. Het lijkt erop dat ook bij TomTom het toestel een eigen leventje leidt. Lekker Puh?

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved