21/02/2014  » Nieuw seizoen, ander zadel

Nu het nieuwe motorseizoen voor de deur staat, wil ik ook mijn motor meer aanpassen aan mijn wensen. Veiligheid en comfort zijn hierbij de sleutelwoorden.

Nu mijn kennis & ervaring van het motorrijden en motoren toeneemt, merk ik dat ik ook kritischer word en meer nadenk over hetgeen ik verwacht van een motor. Twee maal eerder kocht ik een motor en bleek later dat ik rugklachten kreeg. Nu is dat deels te wijten aan de leeftijd, ja helaas maar wel waar. Daarnaast zijn natuurlijk ook de constructie van de motor (zithouding) en de gebruikte materialen van het zadel, sterk bepalend voor het welbevinden tijdens een rit. Na een seizoen (en 13.500 km) gereden te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat het zitcomfort van de Honda CT voor mij onvoldoende zijn.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een 'aftermarket model' als vervanger voor het originele zadel. Inmiddels zijn er meerdere fabrikanten die een dergelijk zadel voor deze motor produceren.
Hoe kies je dan het geschikte zadel en leverancier ?
Gedurende langere tijd heb ik de berichten op diverse fora gelezen, met name het duitstalige forum van de Honda CT. Hieruit blijkt dan weer hoe nuttig een forum kan zijn, mits goed van structuur (beheer) en leden die elkaar respecteren. Deze laatste opmerking even terzijde, maar wel gemeend.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved