20/06/2014  » Ondersteuning & communicatie

Als eigenaar en gebruiker van een Garmin Zumo 660 ben ik, sinds de komst van de Zumo 590, erg benieuwd hoelang Garmin dit toestel (660) nog zal ondersteunen. Daarom heb ik wat acties ondernomen om hier meer duidelijkheid in te krijgen. Mijn eerste indrukken en bevindingen staan hieronder.

De 'trigger' werd eigenlijk gevormd door een advertentie waarin de Zumo 660 wordt aangeboden met twee jaar garantie. Op dezelfde pagina staat natuurlijk ook de Zumo 590, natuurlijk beduidend hoger in prijsklasse.
Als gewone gebruiker bedacht ik vervolgens waarop de afschrijving van mijn eigen toestel zou uitkomen als ik nu nog mag rekenen op 2 jaar garantie. Ik heb het toestel in 2010 gekocht voor de prijs van € 650.-. Daarna heb ik nog het lifetime updatepakket gekocht voor de prijs van € 110.-. Samen dus een bedrag van € 760.- . Zou ik nu moeten wisselen dan komt dat neer op een jaarlijkse afschrijving van (slik) € 152.-.Zou ik over twee jaar wisselen is dat € 108,57 afschrijving per jaar.

Maar goed, de advertentie vermeldde nog twee jaren garantie en wellicht ook nog volledige ondersteuning door Garmin. Om hier zeker van te zijn, stuurde ik een berichtje met enkele vragen naar de helpdesk van Garmin Nederland. In dit berichtje vroeg ik ook of ik in contact kan komen met een 'contactpersoon' zodat ik ook andere vragen kan bespreken. Daarbij heb ik ook een vewijzing naar deze website gevoegd en aangegeven dat ik regelmatig lezersvragen ontvang die ik graag wil beantwoorden. Duidelijker kon ik het niet maken, leuker ook niet.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved