02.10.2015  » Nog zo'n mooie route in de Provincie Luxemburg

Door de vele positieve reacties op het vorige bericht over de route 'Les Escargots' in de Provincie Luxemburg (B) heb ik nog een tweede route uit de database gevist.

De Woud en Rivieren Route met een lengte van zo'n 180 km is afgeleid van 'Les Escargots". Voor mij is het creëren van een route als deze, hetzelfde als het spelen of componeren van bijv. Jazz of Blues muziek. Overigens werkten de oude meester zoals Bach, Mozart enz. ook al met thema's waarop ze variaties aanbrachten (sorry, overgehouden aan enkele jaren conservatorium). Je hebt een goede basis en dan laat je het gewoon gebeuren. Als je net als ik, heel veel uren naar verschillende kaarten kijkt of wegen op Google Earth bekijkt, dan ontstaat vanzelf een goed beeld van een route. En soms hoef je, net als bij deze route, een bestaande route alleen maar om te keren om een totaal ander beeld te creëren. Het is net als het rijden bij dichte mist of in totale duisternis, een bekende weg lijkt dan ineens heel anders.
Deze route is door de betere wegkwaliteit en de bredere wegen geschikt voor vrijwel alle motorrijders. Ook kan de gemiddelde snelheid best hoog zijn, mede door de vele prachtige bochten. Daarnaast heeft de route veel hoogteverschil en lijkt het alsof je via de talrijke boswegen van dorpje tot dorpje rijdt. Tussendoor zul je ongetwijfeld genieten van de vele prachtige vergezichten. En ook op deze route kun je je vaardigheid om het navigatie apparaat af te lezen verhogen; de gesproken route aanwijzingen schieten hier gewoon tekort.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved