02/05/2014  » Garmin, the next generation

De ontwikkelingen op de 'navigatie-markt' gaan hard, wellicht door de invloed van de ontwikkelingen op de 'smartphone-markt'. Hieronder wat mijmeringen van mij wat de toekomst ons biedt.

Ik steek de sleutel in het contactslot van de motor en direct start ook mijn navi-4035 op. Het toestel is uitgerust met hittesensoren en druksensoren, waardoor ik alleen nog plaats hoef te nemen op de motor. Het 10 inch gebogen beeldscherm met super hoog contrast, aangestuurd door een octacore met 124 GB videokaart, is in enkele multiseconden afleesbaar. De spraakkoppeling met de headset in mijn helm komt geheel automatisch tot stand en een zwoele stem verwelkomt mij.

De stem geeft aan dat de eerste systeemcheck uitgevoerd wordt. Na enkele seconden geeft de zwoele stem aan dat de navi-4035 geen storingen heeft en dat de tweede systeemcheck volgt. Slechts luttele seconden later, ik heb ondertussen de rits van de jas dichtgemaakt, geeft de navi-4035 aan dat de motorcontrole heeft plaatsgevonden. Ik geef de voicecommando dat ik deze data op het scherm wil zien. Op het beeldscherm verschijnt nu een lijst met data van alle onderdelen van de motor. Ik bekijk de lijst met de 20 belangrijkste motorpunten en zie dat alle waarden binnen de - door de fabriek - opgegeven toleranties vallen. Met mijn voicecommando 'akkoord' bevestig ik deze uitkomst en wordt dit direct door de navi-4035 doorgestuurd naar de fabrikant. Zou ik geen 'akkoord' geven, dan wordt automtisch een startblokkering ingesteld door de fabrikant.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved