19/09/2014  » Afscheid van de Zumo 660

Je weet dat het ooit zal gebeuren, maar wanneer en hoe. Neem ik zelf het besluit of wacht ik tot ik door de fabrikant gedwongen wordt om mijn Zumo 660 te vervangen?

Toen ik mijn Garmin Zumo 660 medio 2009 kocht, was het met zekerheid het meest innovatieve navigatie apparaat dat je kon kopen. Het zag er niet alleen 'gelikt' uit, maar was ook nog eens voorzien van de allernieuwste snufjes. Daarvoor betaalde je destijds wel - letterlijk en figuurlijk - een hoge prijs, want de lifetime update moest je als een los abonnement erbij kopen. Wat niemand toen wist of kon vermoeden, was dat je er ook nog veel tijd in moest steken. Niet alleen om het toestel te leren kennen (de handleiding die je erbij kreeg was nutteloos) maar ook vanwege de vele firmware updates die je moest uitvoeren. En dan heb ik het nog niet over de vele uren dat het toestel aan je pc hing om de kaarten bij te werken.

Zo werd het hebben en onderhouden van de Zumo 660 een hobby opzichzelf, of je het wilde of niet.

Of je nu weinig of- zoals in mijn geval - veel kilometers maakt met het toestel, vanaf het moment van aankoop kun je alleen spreken van veroudering van het toestel (en eigenaar). Veelal volgt de eigenaar de nieuwe ontwikkelingen, maar blijft het toestel (in de meest gunstige situatie) in de staat waarin het werd gekocht.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved