19.06.2015  » Help, de route is te lang !

Heb je uren achter de pc gezeten om een mooie, lange route te maken of een route te bewerken, lijkt deze niet te werken. Het toestel geeft aan dat de route te lang is. Wat nu?

De melding, zoals in de afbeelding aan de linkerzijde, geeft aan dat de route die je wilt laden, niet volledig in het (interne) geheugen geplaatst kan worden. Betekent dit nu dat je de route niet kunt gebruiken?
Geen paniek, je kunt de route gewoon gebruiken.
Om zoveel mogelijk informatie in een routebestand op te slaan, worden de routes veelal gemaakt en opgeslagen in GPX formaat. Hierdoor moeten de navigatie apparaten natuurlijk ook meer informatie verwerken als ze een dergelijk routebestand laden. De moderne apparaten, zoals de Zumo 590 of de TomTom Rider 400, beschikken al over meer intern geheugen (gemiddeld 16 GB). De oudere toestellen daarentegen, beschikken veelal maximaal 2GB intern geheugen, waarvan vaak maar 500 MB daadwerkelijk beschikbaar is. Heb je nu een route van bijvoorbeeld 900 - 1400 km lengte en hierin veel route-informatie (open maar eens een route in BaseCamp en bekijk dan de verschillende tabbladen) dan kan het zomaar gebeuren dat niet alle route informatie in het interne geheugen verwerkt kan worden. Het toestel zal de route niet volledig weergeven op de kaart (laatste deel is een rechte lijn zonder waypoints), maar zal deze informatie verwerken als er weer geheugenruimte vrij komt. Start je met de route dan wordt de informatie - al rijdende - aangevuld omdat alles wat (geografisch) achter je ligt, ook uit het geheugen gewist wordt. En zo kun je dus gewoon de route tot aan de bestemming gebruiken.
Vertrouw je het niet, of voel je je hierbij niet comfortabel, dan kun je de route altijd nog splitsen. Kies hiervoor een logisch punt op de route en een veilige lokatie!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved