19/12/2014  » Tweaken van de Zumo 660

Tweaken is een mooi (en modern) woord voor het optimaliseren van je computer of een andere product. Op deze website vind je een aantal kunstgreepjes om je Garmin Zumo 660 te tweaken, te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld ook het standaard waarschuwings scherm tekstueel aanpassen.

Elke keer dat je je Zumo 660 opstart, doorloopt het toestel een vast patroon, waarbij ook het standaard waarschuwings scherm zichtbaar is. Om dit scherm zo snel mogelijk uit te schakelen, moet je op de knop 'Akkoord' drukken, anders wordt het scherm later automatisch gesloten. Technisch is het uiteraard mogelijk om de instellingen zo te wijzigen dat dit scherm helemaal niet meer zichtbaar wordt, maar dan loop je ook weer risico dat het toestel instabiel wordt.

Dat bracht mij uiteindelijk op het idee om het standaard waarschuwings scherm zodanig te wijzigen, dat het niet meer storend zou zijn, maar nuttig. Hiertoe heb ik enkel de bestaande tekst gewijzigd in een zelf gekozen tekst (zie voorbeeld). Wellicht ben ik naïef of wereldvreemd als ik in het goede van de mens geloof en hoop ik dat een eerlijke vinder mij zo weet te vinden. En uiteindelijk dient het nu enkel als voorbeeld.

Om de bestaande tekst te wijzigen moet je wijzigingen aanbrengen in een bepaald bestand dat onderdeel is van de zogenaamde firmware. De vormgeving, kleurstelling en afmetingen van het scherm kun je niet wijzigen. Omdat het wijzigen van de tekst toch wel enige ICT kennis en vaardigheid vereist, houd ik het hierbij. Leuker is te weten dat deze mogelijkheid bestaat.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved