18.10.2015  » Afscheid nemen

We weten allemaal dat er een dag komt dat we afscheid moeten nemen. Maar wanneer besluit je nu om afscheid te nemen van een werkend navigatie apparaat?

Je kunt natuurlijk ook wachten tot het huidige toestel niet meer werkt, dan hoef je hierover niet na te denken. In mijn situatie is dat niet zo eenvoudig, zo denk ik er althans over. Sinds enige tijd ben ik dagelijks bezig met het ontwikkelen en bewerken van motorroutes waar anderen gebruik van maken. Dat is ook de reden waarom ik met een Garmin en een TomTom navigatietoestel rijd. Op deze wijze kan ik beter beoordelen of routes correct werken in een breed scala navigatie apparaten. Daarnaast is het ook mogelijk om toestellen - in een praktijksituatie - met elkaar te vergelijken. Mijn bevindingen schrijf ik dan in een gebruikerstest en die kunnen jullie weer lezen op de website. Voor mij is een navigatie apparaat dan ook een belangrijk werktuig.
Toen ik de Garmin Zumo 660 in 2009 kocht, dacht ik net als vele anderen dat ik dit toestel wel heel lang zou gaan gebruiken. De prijs destijds en de constructie van het toestel wezen ook in die richting. Ontwikkelingen gaan echter door en inmiddels is de techniek van dit toestel gedateerd. Het toestel werkt nog prima, maar je moet enige bedrevenheid (en tijd) bezitten om het ook goed te laten werken. Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ik afscheid zal nemen van dit toestel. Na 6 jaren trouwe dienst mag het toestel het rustiger aan doen, lekker warm en beschut in de auto. Ja, waarom zou ik een goed werkend toestel weg doen? Voor autoritten is dit toestel ook prima geschikt. Ondertussen heb ik nog even (winter) tijd om na te denken over het nieuwe toestel. Een ding weet ik al, het zal een Garmin zijn.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved