18/07/2014  » Wat zou het toch zijn ?

Hoe beleven motorrijders hun vakantie als ze niet motor rijden, maar als ze noodgedwongen in een koekblik op reis gaan ?

Ik weet nog van die tijd dat ik geen motor reed en dat ik mij verheugde op de reis in zo'n koekblik. Weken vooraf werden (papieren) kaarten geraadpleegd en werd de route netjes op papier uitgeschreven. Daarnaast werd de route nog op de kaart uitgestippeld, zodat je tijdens het rijden ook de kaart nog kon raadplegen. Gevaarlijk kon het niet zijn, want het was immers (nog) niet verboden.
Toen ik enkele dagen geleden eraan herinnerd werd dat ik nog geen reisroute had, ben ik 's-avonds even achter de pc gaan zitten. In BaseCamp zocht ik eerst de eindbestemming op (een camping in de Jura - Frankrijk) en vervolgens gaf ik mijn adres op. Daarna was het 'een route berekenen met de aangegeven waypoints' en klaar was de klus. De route was op zich prima, alleen miste ik de kronkelweggetjes. Daarom wijzigde ik de laatste 40 km van de originele route in wat kronkelweggetjes.

Na zo'n 6 uurtjes in het koekblik gereden te hebben naderden we de eindbestemming in Frankrijk. Ik was een beetje gaar door de monotone snelwegen en de hitte. Plotseling gaf de vriendelijke stem uit het magische doosje aan dat we van de hoofdweg af moesten. Ik deed braaf wat mij gezegd werd en als beloning kreeg ik 'de kronkelweggetjes'. Heerlijke stuurweggetjes met veel hoogteverschillen, een tweetal pittoreske dorpjes, landweggetjes, vergezichten en alles wat het hart van een motorrijder sneller doet kloppen. Vreemd genoeg was de vermoeidheid plotseling verdwenen en toen ik in de spiegel keek, zag ik zowaar een grote glimlach op m'n gezicht.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved