18/04/2014  » Orange Adventure

Enkele weken geleden boekte ik via de website van KTM een proefrit op de KTM 1190 Adventure. Hoe dit uitpakte kun je hieronder lezen.

Al sinds de introductie van de KTM 1190 Adventure, stond deze hoog op mijn verlanglijstje van motoren die ik graag eens wilde testen. Zeker nu het model van 2014 met het indrukwekkende MSC pakket is uitgerust. Dit MSC pakket koppelt een aantal systemen, zoals een hellingshoekmeter, de tractiecontrole en het ABS systeem, met elkaar. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om in een bocht vol in de ankers te gaan, zonder dat het voorwiel blokkeert en onder je wegklapt.

De eerste stap om een testrit te kunnen maken, was het bezoeken van de KTM website. Daar kon ik een webformulier invullen en aangeven op welke dag, welk dagdeel, welke motor en bij welke dealer ik de testmotor wilde huren. Nadat ik het webformulier had ingezonden, kreeg ik al snel een e-mailbericht met hierin de bevestiging van de afspraak.
En zo stond ik niet zo lang geleden op een mooie vrijdagochtend bij Motorcenter Venlo en mocht ik eerst wat formuliertjes invullen. Na het verplichte papierwerk liep Dennis met me naar de motor die al klaar stond en kreeg ik uitleg over al dat moois. Met name de linker stuurhelft met de menuknoppen en het informatiescherm in het cockpit zijn van groot belang. Daarmee kies je uit een heel scala aan settings , mappings en informatie over de instellingen van de motor.
Dennis had eerder de meest gangbare instellingen al klaargezet, zodat ik meteen weg kon rijden.

Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved