17/10/2014  » Mag het iets meer of minder zijn ?

Dat veel motorijders tegenwoordig een navigatie apparaat tijdens het rijden gebruiken, mag bekend zijn. Wat is er bekend over de wijze waarop ze dit apparaat gebruiken? Hierover gaat dit artikel.

Toen ik enkele dagen geleden een artikel las over de navigatiemiddelen op een Dakar motor, was ik natuurlijk erg onder de indruk. Niet alleen de diversiteit, maar zeker de bediening van deze apparaten tijdens het rijden eisen enorme concentratie en vaardigheid van zo'n Dakar rijder. Daarom besteedt men veel tijd en aandacht aan de plaatsing van de apparatuur en het bedienen hiervan. De informatie die deze apparaten bieden en de interpretatie hiervan zijn van levensbelang voor zo'n rijder. Daarnaast bepaalt het navigeren of je een succesvolle rijder bent.

Nu vraag ik mij af hoe dit zit met de informatiebehoefte van de doorsnee motorrijder ?

Een antwoord op deze vraag te vinden is allerminst eenvoudig.
Als eerste moeten we dan een beschrijving maken van die doorsnee motorrijder zoals die voorkomt in dit artikel.
Zelf denk ik dan aan een motorrijder die gemiddeld tussen de 4000 en 8000 km per jaar rijdt. Daarnaast beschikt deze motorrijder over enige jaren rij-ervaring binnen Nederland en de ons omliggende landen. Een klein deel van die 'doorsnee motorrijders' zal een gevorderde rij-opleiding gevolgd hebben. Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved