17.07.2015  » Met de Zumo 660 op reis

Onlangs heb ik tijdens een motortraining in de Moezel de Zumo 660 nog eens goed kunnen testen met de routetechniek van zachte routepunten. Hieronder mijn eerste bevindingen.

Natuurlijk heb ik eerst het toestel (voorzien van de meest recente firmware en kaartmateriaal) netjes opgeschoond zodat er geen oude 'troep' geheugenruimte zou inpikken. Vervolgens heb ik de routebestanden - die ik zelf gemaakt had en die voor alle deelnemers gelijk waren - met behulp van BaseCamp geladen. Hierbij gebruikte ik de instellingen dat de zachte routepunten niet alleen ontvlagd waren, maar ook niet uitgesproken zouden worden. Tevens zond ik het originele exemplaar mee met behulp van verzenden. Ik plaatste alle routededelen (9 stuks elk met een max. afstand van 125 km) in het interne geheugen. Tevens plaatste ik, zoals ik dat altijd doe, het originele routebestand als GPX bestand op de SD kaart.
Al bij het eerste routedeel ging het mis. De route werd geheel geladen en op het scherm getoond. Tijdens het rijden werd de kaartopbouw steeds langzamer en toonde de Zumo ook maar stukjes van de route. Dit ging gepaard met herberekenen. Dus gewoon niet werkbaar! Omdat ik vermoede dat het interne geheugen overbelast was, verwijderde ik alle routebestanden die ik zo geladen had. Hierna leek het toestel weer 'lucht' te krijgen en werkte het weer normaal. Ik importeerde vervolgens - telkens als ik het nodig had - een routebestand vanaf de SD kaart. De Zumo 660 werkte hierdoor goed, maar werden alle routepunten uitgesproken. Deze test en de verschillende reacties sterken mijn vermoeden dat de oudere toestellen (550,660 en 220) problemen ondervinden als er meerdere routes, met bovenstaande techniek, in het interne geheugen geladen worden!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved