17.01.2016 » Online kaartmateriaal voor TomTom Devices

In tegenstelling tot Garmin heeft TomTom (nog) geen eigen softwarepakket om routes (met routepunten) te maken. TomTom maakt gebruik van Tele Atlas kaartmateriaal dat voor andere doeleinden werd ontwikkeld. Het kaartmateriaal is hierdoor heel gedetailleerd en routepunten moeten nauwkeurig geplaatst worden. Om routes te maken kun je de volgende software gebruiken:

TomTom maakt al langer gebruik van de routesoftware die ontwikkeld werd door Tyre To Travel. Als je nu een Rider 40/400 koopt dan krijg je de licentie voor Tyre Pro er gratis bijgeleverd. De routesoftware moet je op de PC installeren, maar het kaartmateriaal is alleen online beschikbaar. Tyre Pro maakt, vreemd genoeg, gebruik van Google Maps kaarten en niet van Tele Atlas kaartmateriaal. Hierdoor kan het voorkomen dat een route die je in Tyre Pro gemaakt hebt, toch afwijkt als je die in het toestel laadt. Dat geldt voor ITN maar ook voor een track!

Tyre To Travel heeft inmiddels een ander product ontwikkeld met de naam MyRoute-app. Naast een database om routetracks te delen, kun je er ook routes in maken met maar liefst drie kaartsoorten: Google Maps, Here kaarten voor Garmin èn Tele Atlas kaarten voor TomTom. Het spreekt voor zich dat gebruikers van TomTom Devices de routes maken mbv. Tele Atlas kaarten. Daarbij kun je bij het uitwerken van routes ook meteen 'kronkelroutes' maken. Helaas moet men wel een licentie kopen voor de volledige functies van de MyRoute-app.
Wil je een route of track zonder fouten dan kun je m.i. beter gebruik maken van de MyRoute-app in combinatie met Tele Atlas kaartmateriaal.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved