17.02.2018 » Navigatietraining in het Sauerland

Ook in 2018 kun je bij Horizon Motor Reizen een bijzondere training volgen: een combinatie van een training met een mooie motorreis in Sauerland.

In het vorige artikel (zie 13 januari 2018) schreef ik al over de vernieuwde navigatie trainingen in het Sauerland. De basis, zeg maar dagindeling, wordt niet gewijzigd. Wat goed is blijft behouden en wat beter kan, wordt gewijzigd. De training start eigenlijk al met de voorbereidingen die je moet treffen: jij bent immers zelf verantwoordelijk voor een goede werking van je navigatietoestel. Dat betekent niet alleen dat je moet controleren of het toestel goed werkt (opschonen) maar ook dat je goed kaartmateriaal gebruikt. Daarnaast moet je de aangeleverde routes zelfstandig in je toestel laden en controleren. Hiervoor krijg je een korte handleiding van Horizon Motor Reizen.
Dat je die verantwoording niet schuwt blijkt al uit het feit dat je de training volgt en je hierdoor zelfstandig je navigatietoestel leert te gebruiken!
De daadwerkelijke navigatietraining start vrijwel direct na aankomst met een theoretisch deel dat ongeveer 2 -3 uren duurt. Hierna volgt het diner, waarna er nog voldoende mogelijkheid blijft voor een persoonlijk gesprek met de trainer. De volgende dag wordt een van de routes gereden, waarbij je zelfstandig praktijkoefeningen kunt uitvoeren. Loop je vast, dan kun je beroep doen op de trainer die ook op de route rijdt! Omstreeks 16.00 uur moet je weer in het hotel zijn en start de volgende training. Hierin worden eerst de ervaringen gedeeld, de problemen besproken en vervolgens krijg je nieuwe dingen aangeleerd. Ook na het diner is er weer een mogelijkheid om individuele gesprekken te voeren met de trainer. Op zondag is de laatste trainingsdag en wordt de training met een evaluatie afgesloten. Als je dan op maandagochtend vertrekt, zul je letterlijk en figuurlijk anders naar je navigatietoestel kijken!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved