15.05.2015  » Geef een nummer, naam of een code

Of je nu met waypoints, via-punten, routepunten, zachte of harde punten werkt, één ding blijft belangrijk: de (unieke) herkenbaarheid hiervan!

Al eerder schreef ik over waypoints of routepunten in mijn blogberichten van 24 april 2015 en 24 oktober 2014. Gebruikersvragen en praktijksituaties hebben mij geleerd dat er nog veel onduidelijkheid bestaat. Vandaar dat ik dit onderwerp toch weer ophaal.
Als je een route maakt, dan gebruik je - als het goed is - eerst waypoints (harde routepunten) die je later omzet in zachte (route) punten. Op het moment dat je een dergelijk punt aanmaakt, zal BaseCamp, Tyre of elk ander programmma, hier direct een naam, nummer of code aan koppelen. Veelal zal standaard de locatienaam (straatnaam en/of nummer) aan dit punt gekoppeld worden.
Gebruik je de route maar éénmalig, deel je deze niet met anderen en verwijder je na het rijden van deze route meteen alle route-informatie, dan hoef je verder niets te doen.
In alle andere gevallen is het beslist een aanrader om dergelijke routepunten (zo noem ik ze gemakshalve) direct een unieke aanduiding te geven. Dat kan in de vorm van een cijfer, een naam, een combinatie van cijfer en naam of zelfs een code. Hierdoor vermijd je niet alleen conflicten in BaseCamp, maar is het ook eenvoudiger om deze punten op de kaart én in de routelijst terug te vinden. Wellicht wil je het punt bijvoorbeeld verplaatsen. Daarnaast vind je de punten ook eenvoudig terug in de opgeslagen lijsten van je Zumo (o.a. Favorieten) en kun je deze verwijderen. Gebruikers die veel routes rijden en deze in de Zumo laten staan, ondervinden met regelmaat problemen doordat er in het toestel een conflict ontstaat door dubbele routepunten.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved