15/01/2015  »TomTom Rider 2015

Vanochtend maakte TomTom via de officiële kanalen bekend dat de TomTom Rider 2015 vanaf april te koop is. Hieronder al vast wat specificaties van dit nieuwe toestel.

Het eerste dat opvalt is natuurlijk de nieuwe vormgeving. Het apparaat oogt slanker, wellicht mede door het weglaten van de bekende 'zonnekap' die overduidelijk aanwezig was bij voorgaande modellen.
Wat technische specificaties betreft is nog niet veel bekend gemaakt en zullen we op de eerste testverslagen moeten wachten.

Bij de ontwikkeling van dit toestel heeft TomTom duidelijk ingezet op het verbeteren van de functionaliteiten voor motorrijders.
TomTom spreekt (schrijft) dan over het wisselen naar 'portrait view' door de roterende bevestiging.
Nieuw is de functie Bergwegen, waarover op dit moment nog niet zoveel bekend is.
Heel interessant is de functie trackondersteuning, waarmee je de bekende tracks in GPX formaat kunt laden. Deze functie bestond al, maar zal nu aanzienlijk beter werken.
Ongetwijfeld zal men bij TomTom veel aandacht geschonken hebben aan het doorontwikkelen van het (toch al goede) scherm en de informatievoorziening.

Door deze aanpassingen zal het toestel ongetwijfeld nog interessanter worden voor motorrijders die nu nog een (ouder) Garmin toestel gebruiken.
Volgens TomTom zal het apparaat medio april 2015 verkrijgbaar zijn. De prijs is op dit moment nog niet bekend gemaakt.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved