15.08.2016 » BaseCamp: Activiteitenprofiel

BaseCamp is een uitgebreid softwarepakket om routes e.d. te maken. Een onderdeel hiervan is het activiteitenprofiel dat je op verschillende manieren kunt instellen en toepassen.

Om maar meteen met het grootste misverstand te beginnen: de profiel instellingen van BaseCamp worden NIET aan de route informatie toegevoegd! Het routebestand wordt in een navigatietoestel geïmporteerd en vervolgens door het toestel (her) berekend. Hierbij zal het toestel ALTIJD de instellingen van het toestel gebruiken. Die instellingen kunnen dus echt verschillen van de instellingen die je gebruikt hebt in BaseCamp. En zo kun je dus een andere route krijgen dan je met behulp van BaseCamp bedacht had.

Garmin heeft met BaseCamp een product uitgebracht dat in principe bestemd is voor alle gebruikers van navigatie apparatuur. Dat is de reden waarom je verschillende activiteiten profielen kunt instellen. Het is dus niet meer dan een handig hulpmiddel om snel een algemene instelling te kiezen voor een specifieke activiteit. Veel motorrijders, met name de voormalig gebruikers van Mapsource, vinden dit concept lastig en weten er niet goed raad mee. Zeker als ze routes aangeleverd krijgen van anderen, waarbij de bedenker aangeeft welke instellingen hij/zij gebruikt heeft. Dit leidt ertoe dat men in BaseCamp profielen gaat wijzigen en men zelfs nieuwe profielen aanmaakt om aan de opgegeven instellingen te voldoen.
Wellicht helpt dit ezelsbruggetje. Het activiteitenprofiel in BaseCamp toont een route met de gekozen instellingen op de kaart. Wil je dezelfde route rijden, dan moeten de instellingen in het toestel gelijk zijn als die in BaseCamp.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved