15.04.2018 » Smartphone met mobiele data vereist

Zowel Garmin als TomTom hebben recent een nieuw toestel op de markt gebracht waarbij een smartphone met mobiele data onmisbaar zijn.

Eigenlijk oud nieuws zul je denken, want sinds de komst van de vernieuwde Rider serie bij TomTom en de Garmin Zumo 595, is een smartphone al vereist om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken. De nieuwe modellen laten zien (bevestigen) dat de producenten er tegenwoordig al op rekenen dat beoogde kopers beschikken over een smartphone met mobiel data pakket. Maar weten de beoogde kopers ook wat dit voor hen betekent?

Wil je alle functionaliteiten volledig kunnen benutten, dan moet je niet alleen over een smartphone beschikken, maar moet die ook geschikt zijn. Zo moet de smartphone een Bluetooth en/of Wifi connectie kunnen maken met het navigatietoestel. De 4XX serie van TomTom vereist daarbij dat je toestel Bluetooth-tethering mogelijk maakt voor data-overdracht. Bij de Garmin Zumo 595 ben je verplicht om de Garmin Smartphone Link - app te gebruiken. Bij de aangekondigde en reeds beschikbare nieuwe toestellen van TomTom en Garmin zal de data-overdracht via een app op de smartphone verlopen.
Wat betekent dit nu voor de huidige en toekomstige eigenaren van deze navigatietoestellen?
Houdt bij de aanschaf van een nieuw navigatietoestel ook rekning met de noodzakelijke koppeling met je smartphone. Controleer voor aankoop van een navigatietoestel of dit ook compatible is met de smartphone die je gebruikt. Zorg ervoor dat de app die je moet installeren ook goed werkt. Er zijn veel instelmogelijkheden, maar hierdoor kan de software instabiel worden. Start met zo min mogelijk ingeschakelde opties en breidt die pas uit als blijkt dat het goed werkt.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved