14.07.2016 » Liever verkeerd rijden dan herberekenen?

Met de introductie van het meest recente kaartmateriaal van Garmin (2017.1) is ook het fenomeen van de afwijkende route teruggekeerd.

Ik kan mij herinneren dat enkele jaren geleden een soortgelijk probleem speelde toen Garmin een kaartupdate had uitgebracht. Bestaande en vaak nog recent gemaakte routes werden in BaseCamp of door het toestel herberekend en op onverklaarbare wijze (of reden) gewijzigd. In de afbeelding hiernaast is een huidige wijziging zichtbaar: de rode lijn is de oorspronkelijke route en de blauwe lijn is de herberekende route. Natuurlijk zijn alle instellingen gelijk en kàn dat de reden niet zijn!
Doordat ik dagelijks met routes bezig ben, heb ik inmiddels vastgesteld dat dit alleen gebeurt bij het herberekenen met het meest recente kaartmateriaal. Tot mijn verbazing zag ik vandaag dat ook het kaartmateriaal van TomTom een route, zonder aanwijsbare reden, wijzigde (zie foto's op FB pagina). Dit komt echter sporadisch voor.
Dat maakt dat ik mij gesteund voel in mijn overtuiging dat je NOOIT zomaar een route kunt gebruiken en dat je een route ALTIJD eerst moet herberekenen!
Liefhebbers van tracks hebben hier weinig last van. De route wordt immers niet herberekend en zonder enige wijziging in het toestel geladen. Jammer genoeg kunnen gebruikers van de moderne Riders hier niet op rekenen, hun toestel zal immers altijd herberekenen. Ook zullen de gebruikers van tracks veel handige functies van de toestellen niet kunnen gebruiken en moeten ze rekening houden met gewijzigde verkeerssituaties.
Ik ben dan ook nog steeds groot voorstander van routes, mits je deze voor gebruik herberekent!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Naamloos document Naamloos document