14.02.2016 » En hoe is het met de TomTom Rider 400 ?

Vorig jaar zou hij rond deze tijd beschikbaar zijn, maar het werd april 2015 toen ik voor het eerst de nieuwe TomTom Rider 400 in handen kreeg. Hoe denk ik nu over dit toestel?

Ik zal maar meteen schrijven dat ik er nog steeds niet uit ben. In sommige onderdelen is het toestel erg goed en in sommige, maar voor mij wel belangrijke, onderdelen is het toestel beduidend minder dan bijvoorbeeld de Zumo 390. Het toestel blinkt wat mij betreft uit bij het plannen van routes en de verwerking van realtime verkeersinformatie. Met name in een stedelijke omgeving vind ik de rekensnelheid, de positiebepaling, de routeberekening en de kaartweergave erg goed! Ook het instellen of opzoeken van locaties gaat snel en eenvoudig door het capacitive scherm. Maar het is ook juist dit capacitive scherm dat ik minder goed vind. Het scherm werkt niet goed als je handschoenen draagt, ook niet met die speciale handschoenen. Het scherm heeft problemen met regen en het beeldscherm werkt als een spiegel (blackmirror-effect) als de zon erin reflecteert. Eerlijk gezegd vraag ik mij dan ook af of dit scherm wel geschikt is voor motorrijders.
Er zijn verschillende mogelijkheden om routes te laden; ITN format, GPX format en de Tracks. Hoe verwarrend kun (wil) je het maken? De praktijk heeft mij geleerd dat GPX routes (met routepunten) vrijwel altijd foutjes creëren. Het ITN format gebruik ik het meest. Het is betrouwbaar, ik behoud zelf de regie en veel functies blijven - zoals het hoort - beschikbaar. De Tracks schijnen ook goed te werken, alhoewel ik hier zelf nauwelijks gebruik van maak. En tot slot mijn grootste dilemma, namelijk de vraag wat TomTom nog zal wijzigen aan de software. TomTom zelf geeft hier geen concrete informatie over. Dus wie weet?

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved