14/02/2014  » Tom Tom of Garmin ?

Enige tijd geleden had ik een gesprek met Carlo Bankers van Horizon Motor Reizen over veel gebruikte navigatie apparaten. Dat gesprek heeft mij aangezet om me meer te verdiepen in de productlijn van Tom Tom.

Carlo vertelde mij dat hij niet alleen een Garmin Zumo 550 gebruikt, maar ook de nieuwe Tom Tom Rider 5. Inmiddels had hij de Garmin zo'n 100.000 km gebruikt en met de Tom Tom zo'n 30.000 km afgelegd. Dan kun je echt wel spreken van een serieuze gebruiker, zeker gelet op zijn IT achtergrond. Toen hij mij na een uitvoerige uitleg de Tom Tom in handen gaf om eens mee te 'spelen' begreep ik al snel wat hij bedoelde.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik daadwerkelijk zelf een Tom Tom in handen kreeg. Het toestel voelde robuust, wat groot, echt iets voor op een motor. De werking was verbluffend eenvoudig, intuïtief zoals men dat dan noemt. Na enkele minuten 'spelen' heb je al het idee dat je kunt werken met het toestel. Daarnaast is het beeldscherm contrastrijk, goed af te lezen en werkt het toestel razendsnel. Zeker als je het vergelijkt met een Garmin Zumo 550 of zelfs de 660.

De eerste indruk die ik kreeg was er een van verbazing. Als bezitter van een Garmin ben je dan al snel geneigd om de minpunten te zoeken en benoemen. Dan start je natuurlijk meteen met het kaartmateriaal en de routeplanners. Daar heb je natuurlijk het meeste over gehoord, vooral het afwijkende bestandsformaat (ITN). Als dan uit de praktijk blijkt dat je rustig routes kunt maken met bijv. BaseCamp of Mapsource en dat je die met behulp van Tyre kunt omzetten, dan kijk je wel even vreemd op (je kunt ook gewoon GPX bestanden laden in de Tom Tom). Daarnaast blijkt het kaartmateriaal van Tom Tom (Google maps) veel recenter en nauwkeuriger te zijn dan dat van Garmin.
Lees verder

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved