13.09.2015  » Is productontwikkeling trendgevoelig ?

Een trend is een ontwikkeling in een bepaalde richting, of een geschatte richting van een ontwikkeling, aldus verschillende definities. Hoe trendgevoelig is nu de ontwikkeling van een navigatie apparaat voor motorrijders?

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat de ontwikkeling van een nieuw product, in dit geval een navigatie apparaat voor motorrijders, NIET beïnvloed wordt door heersende of opkomende trends. Als je bijvoorbeeld alle modellen die Garmin gemaakt heeft op een rijtje zet, dan kun je bepaalde invloeden duidelijk terug zien in een apparaat. Soms is een apparaat, of device als ik de huidige trend volg, duidelijk te plaatsen in een tijdbeeld of technologische ontwikkeling. Denk hierbij aan het gebruik van Bluetooth of actueel aan de apps die worden gebruikt.
Het huidige beeld doet vermoeden dat gebruikers het belangrijk vinden om routes met elkaar te delen. De navigatietoestellen moeten dan ook minimaal uitgerust zijn met een functie om toestellen onderling te laten communiceren; dus zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een SD kaart routes uitwisselen. Daarnaast moeten routebestanden eenvoudig uitwisselbaar zijn en mag de route niet afwijken van het origineel. Ook willen gebruikers routebestanden via een website (portal) of de cloud downloaden en zonder extra handelingen gebruiken.
Om dit laatste goed voor elkaar te krijgen heb je minimaal een eenduidige (universele) standaard nodig voor het maken van de routebestanden. Producenten moeten hiervoor een protocol ontwikkelen en aangeven HOE dit routebestand in elkaar steekt. En of dit nu GPX of ITN format is, doet dan niet ter zake. Door de standaard kan het altijd in elk device worden toegepast. De functionaliteiten zijn er al, nu nog een universeel protocol !

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved