13/06/2014  » Een succes (boek) verhaal

Hoe kun je als motorrijder een boek uitbrengen ? In dit artikel kunnen jullie lezen hoe Jan P. Labruyère het voor elkaar kreeg om een geweldig boek te vertalen en door een Nederlandse uitgever op de markt te zetten.

Mijn verhaal begint met een e-mail berichtje medio januari 2013. In dit berichtje schrijft Jan Labruyere dat hij een boekbeschrijving op mijn website gelezen heeft.
In die beschrijving geef ik aan hoe geweldig ik het boek 'Motorradtraining alle Tage' van Bernt Spiegel vind. Dat ik - net als de Duitse pers - van mening ben dat dit bijna verplichte kost moet zijn voor iedere motorrijder en dat het daarom jammer is dat er geen Nederlandstalige uitgave van is.

Jan schrijft mij dat ook hij het boek gelezen heeft en dat we met dezelfde vraag worstelen: waarom is dit geweldige boek niet Nederlandstalig verkrijgbaar?
Jan geeft aan dat hij voornemens is om het boek te vertalen en om een uitgever te vinden voor de druk & publicatie hiervan. In een aantal e-mailtjes brainstormen we wat over verschillende partijen die mogelijk geïnteresseerd zijn in de uitgave van dit boek in Nederland en België. Uiteindelijk moet je toch voldoende boeken verkopen om de kosten te kunnen dekken. Zo zit de markt gewoon in elkaar.

Jan voegt de daad bij het woord en start een soort 'fundraising' om zoveel mogelijk geïnteresseerden te vinden. Met die lijst hoopt hij een uitgever te vinden die zijn intiatief in een gedrukt boek durft om te zetten. Daarnaast begint Jan alvast met de vertaling van het boek.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved