13.04.2016 » Tracks Testen tijdens de Training

De meerdaagse (berg en bochten) training in Luxemburg met de reisbegeleiders van Horizon Motor Reizen, was een prachtige gelegenheid om meer te ontdekken over het werken met tracks in een TomTom Rider 400.

Horizon Motor Reizen organiseert regelmatig een training voor de reisbegeleiders. Onder begeleiding van Chris en Rene van Rincc Motor Courses (vaste partner voor de trainingen) reden we dit jaar verschillende uitdagende maar zeker ook prachtige routes in Luxemburg. Ook voor deze training had ik de routes uitgewerkt in routebestanden met (zachte) punten. Voor elk dagdeel was een routedeel beschikbaar in GPX of ITN format. Een mooie uitdaging om erachter te komen of de routes in de verschillende toestellen correct zouden werken. Er werd gereden met verschillende Zumo modellen zoals de 660, de (oude) 3-serie en de (oude) 5-serie. Ook was de TomTom Rider 400 vertegenwoordigd.
Kort na de start ging het al mis bij mijn Rider 400 geladen met een track. Door een omleiding waren we gedwongen om van de route (track) af te wijken. Ongeveer 100-150 meter lukte het de Rider om een zinnige route terug te kiezen, daarna ging het mis. Toen we ongeveer 1,5 km verder de route/track weer oppakten bleef het toestel mij terug dirigeren. Ik kreeg vervolgens 2 routelijnen te zien, een die terug voerde naar het punt waar de track verlaten was, en een routelijn die de oorspronkelijke track volgde. Alleen door de track te stoppen en deze opnieuw te laden, kon ik verder. Dit probleem herhaalde zich bij elke omleiding die groter was dan 100-200 meter. De collega die de route met routepunten in de Rider 400 geladen had, kon zijn weg telkens gewoon vervolgen! Daar werkte de Rider 400 gewoon zoals je het verwacht. Alle routes (met routepunten) hebben goed gewerkt!

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved