12/09/2014  » Welk navigatie apparaat kies ik ?

Je wilt een nieuw navigatie apparaat kopen, maar weet niet hoe je moet kiezen tussen al die apparaten. In dit artikel kun je lezen hoe ik met deze vraag omga.

Eigenlijk zou het heel eenvoudig moeten zijn, want er zijn immers maar twee fabrikanten die er echt toe doen op de 'navigatie' markt voor motorrijders. Ik heb het dan over Garmin en Tom Tom, waarbij ik andere fabrikanten niet te kort wil doen of hiermee enig oordeel geef over hun producten. Maar eerlijk is eerlijk, de markt wordt gedomineerd door Garmin en Tom Tom, ook nog in deze volgorde. Garmin zal ongetwijfeld het grootste marktaandeel hebben omdat zij niet alleen het grootste assortiment aanbieden, maar ook omdat Garmin het meest bekend is bij de motorrijders. Tom Tom is nog relatief onbekend en nog niet zo lang op deze doelgroep gericht als dat Garmin dat is.

Heel vaak krijg ik de vraag gesteld welk navigatie apparaat nu het beste is, welk apparaat men zou moeten kopen.

Een aspirant koper - voorzover deze zich laat informeren - zal waarschijnlijk het eerst te rade gaan bij zijn/haar motormaatjes. Gebruiken die overwegend Garmin, dan zal het advies zeker in die richting gaan. Daarnaast kan een aspirant koper zich laten informeren door een leverancier, maar ook dan loopt hij/zij het risico dat dit advies beïnvloed wordt door onderliggende financiële voordeeltjes voor de betreffende leverancier.

Lees verder
Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved