12.06.2016 » Garmin BaseCamp last of lust ?

"Ik vind Garmin BaseCamp erg lastig en daarom werk ik er niet mee" is een veel gehoorde opmerking. Is BaseCamp echt te moeilijk voor gebruikers?

Door de aard van mijn werkzaamheden ontmoet ik regelmatig mensen die een Garmin navigatie apparaat bezitten en die aangeven dat zij niet met BaseCamp kunnen of willen werken. Voor mij heel herkenbaar omdat ik ook tot de 'Mapsource-generatie' behoor die de overgang naar BaseCamp heeft moeten maken. Voor mij was BaseCamp destijds een grote puzzel, mede door de vele wijzigingen die het programma aanvankelijk doormaakte. En juist door die wijzigingen ben ik destijds gestart met het maken van notities. Die notities vormden vervolgens weer de (inspiratie) bron voor de samenstelling van de handleiding BaseCamp. Zo heeft elk nadeel weer z'n voordeel, aldus een voormalig voetbal-icoon.
Inmiddels is BaseCamp behoorlijk 'volwassen' geworden en vanuit technisch perspectief absoluut noodzakelijk voor een goede werking van Garmin toestellen! Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan de huidige techniek om routes te maken (punten in plaats van harde routepunten) zonder dat er storingen optreden of routes ongewild opgesplitst worden. Ja, dan zijn er natuurlijk de zogenaamde 'workarounds' zoals tracks. Jammer genoeg beperken juist dit soort 'workarouds' het benutten van die (vele) mooie functies die huidige toestellen bieden!
BaseCamp is niet meer weg te denken als we het hebben over het maken van goed werkende routes of wanneer je routes van internet wilt gebruiken.

Copyright: © 2009 ~ hansenwebsites.nl~ All rights Reserved
Naamloos document Naamloos document